Uudised

Suusaliidu ja SA Eesti Terviserajad projekt “100 suusatundi”
Kolmapäev, 24. jaan

Suusatreenerid andsid möödunud nädalal tasuta suusatunde 1300 huvilisele. Eelmisel nädalal, 15.-21. jaanuarini toimus Suusaliidu ja SA Eesti Terviserajad projekt “100 suusatundi”, mille raames andsid Eesti endised tippsuusatajad ja kümned treenerid ühe nädala jooksul Eesti terviseradadel algajatele ja harrastajatele tasuta suusatunde. 

Tasuta suusatundide nädal sai väärilise punkti pühapäeval, 21. jaanuaril, kui tähistati ülemaailmset lumepäeva. Sel puhul toimusid erinevates spordikeskustes üle Eesti mitmed pereüritused, et innustada just lapsi ja noori suusaspordiga tegelema. Nõmmel andis sel puhul lastele ja noortele suusatunde maailmameister ning kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi ning Tartus said oma esimese suusatunni Vahur Teppani käe all enam kui 130 last.

Eesti Suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll rõõmustas tänavuse rohke osavõtu üle. „Projekt „100 suusatundi“ tõestab ikka ja jälle, et huvi suusatamise vastu on tegelikult väga suur. Meie missioon on jätkata ja innustada algajaid, olenemata nende vanusest, kodust välja tulema ja kaunist talvest osas saama,“ rääkis Koll.  „Järjest rohkem jõuab oma päris esimesse suusatundi ka lapsi. See innustab kõiki treenereid, sest näeme, kuidas järelkasv sirgub.“

Eesti Terviserade juhataja Assar Jõepera sõnul oli “100 suusatunni” nädalal suusahuvilistele avatud rohkem kui 90 korralikult hooldatud suusarada enam kui 700 sõidukilomeetriga. „Suusatamist võib pidada eestlaste rahvusspordiks, seega on eriti hea meel näha, et Eestimaa loodust tullakse järjest enam nautima terve perega. Terviseradade eesmärgiks on pakkuda võimalikult paljudele Eesti elanikele aastaringselt tasuta värskes õhus liikumise võimalusi ja seeläbi populariseerida tervislikke eluviise,“ rääkis Jõepera. „Võrreldes eelmise aasta suure sulaga, oli tänavune suusanädala ilm väga hea ja suusarajad rajameistrite poolt ideaalselt hooldatud. Kindlasti kordame aktsiooni koos Suusaliidu ja suusatreeneritega ka järgmisel aastal.“

Projekti „100 suusatundi“ tasuta suusatundidesse olid oodatud nii lapsed ja noored, kes polnud veel kunagi suusatanud või täiskasvanud, kelle viimased suusasõidud jäid aastate taha. Treeningud toimusid kõikides maakondades, kokku enam kui 40 suusarajal, mille eest kannavad igapäevaselt hoolt Eesti terviseradade rajameistrid.

Oma tarkusi jagasid seitsme päeva jooksul kokku ligi 50 treenerit, teiste hulgas Eesti endised suusatipud Kristina Šmigun-Vähi,Tatjana MannimaRaul OllePeeter Kümmel, Anti Saarepuu, Kaili Ots ja Vahur Teppan. Ühtlasi andis Paides suusatunni Ironman Tallinn triatloni vedur Ain-Alar Juhanson ning toimusid mitmed pikemad suusamatkad.

Projekt „100 suusatundi“ toimus Eesti Suusaliidu ja Eesti Terviserajad SA koostöös. Kampaaniat toetas Liikumisharrastuse kompetentsikeskus SA ja aitas korraldada SCULT.app.

Suusaliidu ja SA Eesti Terviserajad projekt “100 suusatundi”

Kolmapäev, 24. jaan

Suusatreenerid andsid möödunud nädalal tasuta suusatunde 1300 huvilisele. Eelmisel nädalal, 15.-21. jaanuarini toimus Suusaliidu ja SA Eesti Terviserajad projekt “100 suusatundi”, mille raames andsid Eesti endised tippsuusatajad ja kümned treenerid ühe nädala jooksul Eesti terviseradadel algajatele ja harrastajatele tasuta suusatunde. 

Tasuta suusatundide nädal sai väärilise punkti pühapäeval, 21. jaanuaril, kui tähistati ülemaailmset lumepäeva. Sel puhul toimusid erinevates spordikeskustes üle Eesti mitmed pereüritused, et innustada just lapsi ja noori suusaspordiga tegelema. Nõmmel andis sel puhul lastele ja noortele suusatunde maailmameister ning kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi ning Tartus said oma esimese suusatunni Vahur Teppani käe all enam kui 130 last.

Eesti Suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll rõõmustas tänavuse rohke osavõtu üle. „Projekt „100 suusatundi“ tõestab ikka ja jälle, et huvi suusatamise vastu on tegelikult väga suur. Meie missioon on jätkata ja innustada algajaid, olenemata nende vanusest, kodust välja tulema ja kaunist talvest osas saama,“ rääkis Koll.  „Järjest rohkem jõuab oma päris esimesse suusatundi ka lapsi. See innustab kõiki treenereid, sest näeme, kuidas järelkasv sirgub.“

Eesti Terviserade juhataja Assar Jõepera sõnul oli “100 suusatunni” nädalal suusahuvilistele avatud rohkem kui 90 korralikult hooldatud suusarada enam kui 700 sõidukilomeetriga. „Suusatamist võib pidada eestlaste rahvusspordiks, seega on eriti hea meel näha, et Eestimaa loodust tullakse järjest enam nautima terve perega. Terviseradade eesmärgiks on pakkuda võimalikult paljudele Eesti elanikele aastaringselt tasuta värskes õhus liikumise võimalusi ja seeläbi populariseerida tervislikke eluviise,“ rääkis Jõepera. „Võrreldes eelmise aasta suure sulaga, oli tänavune suusanädala ilm väga hea ja suusarajad rajameistrite poolt ideaalselt hooldatud. Kindlasti kordame aktsiooni koos Suusaliidu ja suusatreeneritega ka järgmisel aastal.“

Projekti „100 suusatundi“ tasuta suusatundidesse olid oodatud nii lapsed ja noored, kes polnud veel kunagi suusatanud või täiskasvanud, kelle viimased suusasõidud jäid aastate taha. Treeningud toimusid kõikides maakondades, kokku enam kui 40 suusarajal, mille eest kannavad igapäevaselt hoolt Eesti terviseradade rajameistrid.

Oma tarkusi jagasid seitsme päeva jooksul kokku ligi 50 treenerit, teiste hulgas Eesti endised suusatipud Kristina Šmigun-Vähi,Tatjana MannimaRaul OllePeeter Kümmel, Anti Saarepuu, Kaili Ots ja Vahur Teppan. Ühtlasi andis Paides suusatunni Ironman Tallinn triatloni vedur Ain-Alar Juhanson ning toimusid mitmed pikemad suusamatkad.

Projekt „100 suusatundi“ toimus Eesti Suusaliidu ja Eesti Terviserajad SA koostöös. Kampaaniat toetas Liikumisharrastuse kompetentsikeskus SA ja aitas korraldada SCULT.app.

wintrozen
septolete