Artiklid

Suur Eesti uuring näitas, keda koroona enim ohustab

teisipäev, 25 jaanuar

Tartu Ülikooli suur Covid-19 uuring Eesti inimeste seas näitas, et südamehaigused on haiguse raske kulu oluline riskitegur nii noorematel kui vanematel. Samas on üllatuslikult suur osa haiglaravi vajanutest üsna terved inimesed.

«Üllatavaks leiuks võiks nimetada seda, et kuigi oleme harjunud kuulma, et risk saada raske Covidi kulg on kõrgem vanematel ja haigematel inimestel, tuleb arve vaadates välja, et 70 protsenti nendest, kes Covidi tõttu haiglaravi vajasid, ei ole tegelikult väga haiged inimesed,» nendib Meister. «Nende Charlsoni komorbiidsuse indeks oli null ehk neil ei olnud diagnoositud või nad ei ole pöördunud viimase aasta jooksul arsti vastuvõtule mõne sellise kroonilise haiguse tõttu, mis tõstab surmariski. Seega on täiesti väär arusaam, et haiguse raskest kulust on ohustatud vaid vanad ja haiged.»

Loe veel: https://leht.postimees.ee/7437727/suur-eesti-uuring-naitas-keda-koroona-enim-ohustab#_ga=2.39026474.843935878.1642578047-588410877.1598289026 

KÜSI ARSTILT

Oma küsimuse arstile võid esitada meie portaalis anonüümselt!

Teie küsimustele vastavad seksuoloog-psühhiaater dr Imre Rammul ja Tõnu Ots, tuntud psühholoog, seksuoloog,  pere- ja kasvatusnõustaja. Samuti perearst dr Lauri Laas.

Soovi korral registreeri end vastuvõtule OÜ Arstlik Perenõuandla (Dr. Imre Rammul)

Terviseamet: vaktsiinide vältimine toob kaasa unustatud nakkushaiguste puhangud

10:50 09.02.2022

Vaktsineerimisest loobumine võib põhjustada likvideeritud nakkushaiguste taaslevikut. Ka välismaal reisivad inimesed võivad haigusetekitajad uuesti Eestisse tuua, ütles terviseameti ekspert, viidates itaallaste otsusele tühistada laste kohustusliku vaktsineerimise seadus.