Teemad

Vaimne tervis
Neljapäev, 25. apr

Psühhiaatria tegeleb kõikvõimalike psüühikahäiretega alates unehäiretest ja lõpetades tõsiste vaimuhaigustega.

Psühhiaatri tegevus eristub psühholoogi tegevusest eelkõige seeläbi, et esimene rakendab patsiendi uurimisel ja soovitud tulemuse saavutamisel psühhoteraapiat ja/või spetsiifilisi teste, kuid psühhiaater omab lisaks veel õigust ja erialateadmisi kirjutada välja ravimeid.

Paljudel juhtudel tegutsevad mõlemad spetsialistid meeskonnana rakendades seeläbi mõlemate erioskuseid maksimaalsena.

Vaimne tervis

Psühhiaatria tegeleb kõikvõimalike psüühikahäiretega alates unehäiretest ja lõpetades tõsiste vaimuhaigustega.

Psühhiaatri tegevus eristub psühholoogi tegevusest eelkõige seeläbi, et esimene rakendab patsiendi uurimisel ja soovitud tulemuse saavutamisel psühhoteraapiat ja/või spetsiifilisi teste, kuid psühhiaater omab lisaks veel õigust ja erialateadmisi kirjutada välja ravimeid.

Paljudel juhtudel tegutsevad mõlemad spetsialistid meeskonnana rakendades seeläbi mõlemate erioskuseid maksimaalsena.