Teemad

Sooidentsushäired
Neljapäev, 25. apr

Sooidentsushäiretele on tüüpiline püsiv tahe, kestev rahulolematus oma anatoomilise sooga ja sageli soov lasta muuta oma suguelundeid ja teisi sootunnuseid, et oleks võimalik pidevalt elada teisest soost inimesena. Sooidentsuse häire esinemissagedus on hinnanguliselt 1/700 ja need on rohkem levinud meestel kui naistel. Sooidentsuse häire ei ole sama, mis transvestism või homoseksualism, mille juurde ei kuulu tingimata soov oma sugu muuta. Vastassugupoole riiete selgaproovimine ja homoseksuaalsed kogemused ei ole sooidentsushäirete korral küll haruldased, kuid isiku soov ja põhieesmärk on soo vahetamine. 

Sooidentsushäired

Sooidentsushäiretele on tüüpiline püsiv tahe, kestev rahulolematus oma anatoomilise sooga ja sageli soov lasta muuta oma suguelundeid ja teisi sootunnuseid, et oleks võimalik pidevalt elada teisest soost inimesena. Sooidentsuse häire esinemissagedus on hinnanguliselt 1/700 ja need on rohkem levinud meestel kui naistel. Sooidentsuse häire ei ole sama, mis transvestism või homoseksualism, mille juurde ei kuulu tingimata soov oma sugu muuta. Vastassugupoole riiete selgaproovimine ja homoseksuaalsed kogemused ei ole sooidentsushäirete korral küll haruldased, kuid isiku soov ja põhieesmärk on soo vahetamine. 

Sooidentsushäiretele on tüüpiline püsiv tahe, kestev rahulolematus oma anatoomilise sooga ja sageli soov lasta muuta oma suguelundeid ja teisi sootunnuseid, et oleks võimalik pidevalt elada teisest soost inimesena. Sooidentsuse häire esinemissagedus on hinnanguliselt 1/700 ja need on rohkem levinud meestel kui naistel. Sooidentsuse häire ei ole sama, mis transvestism või homoseksualism, mille juurde ei kuulu tingimata soov oma sugu muuta. Vastassugupoole riiete selgaproovimine ja homoseksuaalsed kogemused ei ole sooidentsushäirete korral küll haruldased, kuid isiku soov ja põhieesmärk on soo vahetamine. 

Transvestism aga tähendab vastassoo riiete kandmist mingil eluperioodil, eesmärgiga nautida ajutiselt vastassoo liikmeks olemist. Selle käitumisega ei kaasne soovi oma sugu kirurgiliste või hormonaalsete vahenditega jäävalt muuta. Ümberriietumine ei põhjusta seksuaalset erutust, mis eristab transvestismi fetisistlikust transvestismist. Vahel saab vastassugupooleks riietumise soov alguse juba lapsepõlvest.