Teemad

Seksuaaleluhäired
Neljapäev, 25. apr

Seksuaaleluhäired jaotatakse mitteorgaanilisteks seksuaaldüsfunktsioonideks ja seksuaalsuunitluse häireteks (parafiiliad).

Seksuaaldüsfunktsiooni korral on häirunud seksuaalse rahulduse saamine, suunitlushäiretega isikutel on aga seksuaalse huvi objekt ja naudingu allikas ebaharilik.

Suunitlushäirete korral tekitab seksuaalset erutust objekt, mis või kes seda tavaliselt esile ei kutsu. Seksuaalset erutust võib tekitada laps, loom, mingi riietusese, kinnisidumine, valu tundmine, teisele valu tekitamine, suguelundite paljastamine või teiste inimeste seksuaalse tegevuse või lahtiriietumise jälgimine. On tavaline, et seksuaalse huvi objekti suhtes ei tunta emotsionaalset lähedust või armastust.

Seksuaaleluhäired

Seksuaaleluhäired jaotatakse mitteorgaanilisteks seksuaaldüsfunktsioonideks ja seksuaalsuunitluse häireteks (parafiiliad).

Seksuaaldüsfunktsiooni korral on häirunud seksuaalse rahulduse saamine, suunitlushäiretega isikutel on aga seksuaalse huvi objekt ja naudingu allikas ebaharilik.

Suunitlushäirete korral tekitab seksuaalset erutust objekt, mis või kes seda tavaliselt esile ei kutsu. Seksuaalset erutust võib tekitada laps, loom, mingi riietusese, kinnisidumine, valu tundmine, teisele valu tekitamine, suguelundite paljastamine või teiste inimeste seksuaalse tegevuse või lahtiriietumise jälgimine. On tavaline, et seksuaalse huvi objekti suhtes ei tunta emotsionaalset lähedust või armastust.

Seotud tooted