Artiklid

Need tervisega seotud uskumused unusta ära!

laupäev, 21 jaanuar
Autor: Postimees

Ammustest aegadest on rahva seas levinud erinevad tervisega seotud uskumused, kuid tasub meeles pidada, et kõik neist ei pruugi paika pidada. Siin on ära toodud neli sellist.

Rase ei tohiks kala süüa. On mõned toidud, mida rasedana süüa ei maksaks, kuid kala nende hulka ei kuulu, kirjutab Health. Ajakirjas American Journal of Epidemiology avaldatud uurimistöös väidavad teadlased, et kalasöömisest võib lapse nutikusele hoopis kasu olla. Ilmnes nimelt, et kui tulevane ema sõi nädalas kolm kuni neli portsjonit kala, sündis tal suurema tõenäosusega laps, kel on kõrgem intelligentsustase. Siiski soovitatakse rasedana piirata nende kalade söömist, mis võivad sisaldada elavhõbedat – näiteks mõõkkala, hai, kuningmakrell ja hariahven.

Metallist tugikaartega rinnahoidjad põhjustavad kasvajaid. Usutakse, et rinnahoidja tugikaared mõjutavad lümfisüsteemi nii, et toksiinid ei pääse liikuma. Uuringud kinnitavad, et ükski rinnahoidja ega selle kandmise aeg rinnavähi teket ei soodusta.

Sõrmede ragistamine tekitab artriiti. Teaduslikud uuringud seda ei kinnita,

Soja söömine mõjutab viljakust. Seda väidet kinnitavad loomadel tehtud katsed, inimesi uurides teadlased seda tähele pannud pole. Hoopis on leitud, et neil naistel, kes saavad peamise proteiini sojast ja taimetoidust, tekib väiksema tõenäosusega ovulatsiooniga seotud muresid.

Sinakasmustad sünnimärgid tuleks lasta üle kontrollida

12:00 25.01.2018

Ülemäärane päevitamine on kaasa toonud nahavähi sagenemise. Mida sünnimärkide puhul tähele panna, räägib nahaarst Külli Paasik.

KÜSI ARSTILT

Oma küsimuse arstile võid esitada meie portaalis anonüümselt!

Teie küsimustele vastavad seksuoloog-psühhiaater (dr. Imre Rammul) ja perearstid.

Soovi korral registreeri end vastuvõtule OÜ Arstlik Perenõuandla (Dr. Imre Rammul)

Laste mängutoad